Hišni red

Z dodelitvijo postelje v naši bolnišnici vstopate v bolnišnično skupnost. Ker se interesi posameznika v taki skupnosti morajo prilagoditi interesom celotne skupnosti, smo sprejeli hišni red, ki ga moramo upoštevati zaposleni in bolniki.

Hišni red

6.00–6.30

vstajanje, jutranja nega

7.00–8.00

zajtrk, jutranja nega

8.00–11.30

zdravniška vizita, diagnostično-terapevtski posegi

11.30–12.30

kosilo

13.00–14.00

počitek

14.00–16.30

obiski (v nedeljo in ob praznikih od 14.00 do 16.00)

17.00–18.00

popoldanska zdravniška vizita

17.30–18.30

večerja

18.30–21.00

večerna nega in priprava na spanje

21.00–6.00

nočni počitek

V bolnišnici je na voljo tudi brezžično omrežje, ki ga na podlagi dovoljenega dostopa lahko uporabljajo zaposleni in pacienti. V bolnišnici je dovoljena duhovna oskrba, zato se lahko pacienti ali najbližji sorodniki pacienta o njej dogovorijo z zdravstvenim delavcem na oddelku, na voljo pa je tudi kapelica v kletnih prostorih stavbe kirurškega bloka.

Kajenje in alkohol

Po določilih Zakona o omejevanju porabe tobačnih izdelkov (Uradni list RS 57/96) je kajenje v vseh javnih zdravstvenih zavodih in njihovi neposredni bližini prepovedano, tako je tudi v vseh prostorih Splošne bolnišnice Murska Sobota. Za nespoštovanje te prepovedi je v zakonu predvidena tudi kazen. Prepoved velja za paciente, obiskovalce in zaposlene. Opozarjamo vas, da kajenje škodi zdravju, zato vam svetujemo, da to škodljivo navado čim prej opustite. Prav tako ni dovoljeno uživanje alkoholnih pijač.

Higiena prostorov in zaščita bolnišnične lastnine

Prosimo, da nam pomagaje ter da urejeno in čisto bolnišnico ohranimo tudi za paciente, ki bodo prišli za vami. Ne odmetavajte smeti po tleh, pred bolnišničnimi zgradbami so koši za smeti. Med zdravljenjem skrbno pazite na opremo in pripomočke, ki jih uporabljate.

Prehrana

S hrano dobimo življenjsko energijo, ki jo med zdravljenjem nujno potrebujemo. V bolnišnici vam bomo obroke hrane z bolnišničnega jedilnika postregli v sobi ali jedilnici. Pacienti, ki prihajajo na pregled v specialistične ambulante, in spremljevalci, lahko dobijo topli obrok v naši jedilnici.

Če imate predpisano dieto ali uživate le vegetarijansko hrano, vas prosimo, da se pogovorite z vašim zdravnikom, medicinsko sestro ali dietetičarko. Z njimi se lahko dogovorite tudi o posebnih željah glede hrane in količine obroka. Mogoči so namreč tudi polovični in povečani obroki hrane, zato ni potrebe, da bi vam svojci prinašali dodatno hrano. Pacienti, ki imajo nadstandardno zavarovanje, se lahko dogovorijo za obroke hrane v okviru jedilnikov, ki so na voljo.

Sprehodi

Če vam vaše zdravstveno stanje omogoča in če nimate predpisanega strogega ležanja, se lahko gibljete zunaj bolniške sobe, pri čemer ne smete pozabiti na hišni red. Zato, da vsakič, ko se odločite, da boste za krajši čas zapustili oddelek, o tem obvestite medicinsko sestro. Sprehajate se lahko le v neposredni okolice bolnišnice.

Vhodi v bolnišnico

Vhod v urgentni center je odprt neprekinjeno 24 ur, drugi vhodi so zaprti med 22.00 in 5.30.

Varovanje

Za varovanje premoženja in oseb v bolnišnici uporabljamo fizično varovanje ter videonadzor s slikovnim snemanjem.

Kontakt

Splošna bolnišnica Murska Sobota

Rakičan, Ulica dr. Vrbnjaka 6, Sl - 9000 Murska Sobota
E: info at-no-spam sb-ms dot-no-spam si

Vaše osebne podatke bo na podlagi zakonitega interesa (komuniciranje s pacienti in javnostjo) uporabila Splošna bolnišnica Murska Sobota, Ulica dr. Vrbnjaka 6, Rakičan, Murska Sobota, in sicer za namen odgovora na vaše vprašanje oz. poizvedbo (naš zakoniti interes). Vaše osebne podatke bomo hranili do zaključka naše komunikacije, nato jih bomo izbrisali. Že med samo komunikacijo lahko zahtevate, da vaše osebne podatke prenehamo obdelovati. Več informacij se lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.
Pošlji
AACI-EN-15224
Certifikat Družini prijazno podjetje
Naložba v vašo prihodnost