Enodnevna obravnava

Nekatere operativne posege lahko opravimo v enodnevni obravnavi, kar ima za vas prednosti:

  • okrevanje po operativnem posegu v domačem okolju, kar je udobneje in prijetneje,
  • zmanjšana možnost morebitnih dodatnih infekcij, s čimer je okrevanje hitrejše in varnejše,
  • kakovost življenja se vam ne bo bistveno spremenila, kar ima ugoden vpliv na počutje in zdravljenje,
  • vaš prihod, bivanje v bolnišnici, odpust in počutje doma bo spremljala odgovorna medicinska sestra,
  • odgovorna medicinska sestra bo tudi dosegljiva po telefonu za vse morebitne težave po odpustu.

V enodnevno obravnavo ne morejo biti sprejeti:

  • bolniki na stalni antikoagulantni terapiji in bolniki s težko kronično boleznijo,
  • bolniki, od bolnišnice oddaljeni več kot 50 km,
  • bolniki, nedosegljivi po telefonu,
  • bolniki, ki nimajo možnosti spremstva polnoletne osebe.

Pred sprejemom v enodnevno obravnavo

Ob pregledu v specialistični ambulanti vam bo zdravnik specialist glede na vašo težavo predlagal operativni poseg v enodnevni obravnavi. 7 do 14 dni pred predvidenim operativnim posegom vas bo po telefonu poklicala medicinska sestra in vas seznanila z datumom sprejema (zato vas vljudno prosimo, da že v ambulanti posredujete telefonsko številko, na katero ste dosegljivi).

Pred operativnim posegom v enodnevni obravnavi morate pri osebnem zdravniku opraviti seznam preiskav, ki jih opredeli zdravnik specialist. Izvidi ne smejo biti stari več kot 10 dni. Ob neustreznih izvidih vam bo zdravnik odsvetoval poseg. Pomembno je tudi, da je predel kože, kjer bo opravljen operativni poseg, nepoškodovan, brez ranic, mozoljev ali prask.

Ne pozabite na veljavno napotnico in zdravstveno kartico ter podpisana obrazca - soglasje za operativni poseg in soglasje za anestezijo (prejmete ju ob pregledu v specialistični ambulanti).

Sprejem na dan operativnega posega je med 7.00 in 7.30 pri sprejemnem okencu. Medicinska sestra bo preverila dokumentacijo za operativni poseg in vas seznanila z namestitvijo na oddelek in aktivnostmi med bivanjem v bolnišnici. Sledi priprava na operacijo. V popoldanskem času se boste začeli pripravljati na odpust. Prejeli boste potrebna navodila in informacije za kakovostno zdravljenje in okrevanje v domačem okolju. Iz bolnišnice vas mora spremljati odgovorna polnoletna oseba, avtomobila na dan operativnega posega ne smete voziti.

Kontakt

Splošna bolnišnica Murska Sobota

Rakičan, Ulica dr. Vrbnjaka 6, Sl - 9000 Murska Sobota

Splošne informacije:
info at-no-spam sb-ms dot-no-spam si

Informacije o čakalnih dobah in naročanju:
narocila at-no-spam sb-ms dot-no-spam si

Izberite katere informacije vas zanimajo:*
Vaše osebne podatke bo na podlagi zakonitega interesa (komuniciranje s pacienti in javnostjo) uporabila Splošna bolnišnica Murska Sobota, Ulica dr. Vrbnjaka 6, Rakičan, Murska Sobota, in sicer za namen odgovora na vaše vprašanje oz. poizvedbo (naš zakoniti interes). Vaše osebne podatke bomo hranili do zaključka naše komunikacije, nato jih bomo izbrisali. Že med samo komunikacijo lahko zahtevate, da vaše osebne podatke prenehamo obdelovati. Več informacij se lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.
Pošlji
AACI-EN-15224
Certifikat Družini prijazno podjetje
Naložba v vašo prihodnost