Duhovna oskrba

Zlasti v času bolezni sta duhovna podpora in pomoč mnogim življenjskega pomena. Pacienti, njihove bližnje osebe in druge osebe, ki so v zdravstveni ustanovi, imajo v njej pravico do verske duhovne oskrbe v skladu z zakonom. Naloge verske duhovne oskrbe opravlja duhovnik.

Zakon o verski svobodi v 25. členu določa, da imajo osebe v bolnišnicah ali socialnovarstvenih zavodih pravico do redne individualne ali kolektivne verske duhovne oskrbe, kar za bolnišnice in druge izvajalce zdravstvenih storitev natančneje ureja Pravilnik o organizaciji in izvajanju verske duhovne oskrbe v bolnišnicah in pri drugih izvajalcih zdravstvenih storitev (Ur. l. RS, št. 100/08).

Bolnišnična kapela je v kletnih prostorih kirurškega bloka. V naši bolnišnici je po dogovoru s soboško škofijo vsak torek in sredo popoldne med 15.00 in 18.00 duhovnik katoliške cerkve Andrej Lažeta. V tem času obiskuje bolnike, ki želijo med zdravljenjem prejeti zakrament bolniškega maziljenja, sveto spoved, sveto obhajilo ali samo pogovor. Bolnikom, ki sami ne zmorejo prositi za obisk, naj pri tem pomagajo svojci in njihovi bližnji. Lahko pa se obrnejo na medicinske sestre in duhovnika v nujnih primerih pokličejo (070 797 967).  Skupna molitev za bolnike, svojce, zaposlene in druge zainteresirane je vsako sredo ob 18.00 v bolnišnični kapeli. Maše v kapeli so vsako sredo ob 19.00, pred sveto mašo sta možna spoved in sveto bolniško maziljenje (o tem je treba duhovnika obvestiti pred mašo).

Bolnišnična kapela je odprta za vse ljudi dobre volje in so v njej vedno dobrodošli pri daritvi svete maše in pri osebni molitvi.

Evangeličanska božja služba je v bolnišnični kapeli vsako drugo in četrto soboto ob 13.00.

Kontakt

Splošna bolnišnica Murska Sobota

Rakičan, Ulica dr. Vrbnjaka 6, Sl - 9000 Murska Sobota

Splošne informacije:
info at-no-spam sb-ms dot-no-spam si

Informacije o čakalnih dobah in naročanju:
narocila at-no-spam sb-ms dot-no-spam si

Izberite katere informacije vas zanimajo:*
Vaše osebne podatke bo na podlagi zakonitega interesa (komuniciranje s pacienti in javnostjo) uporabila Splošna bolnišnica Murska Sobota, Ulica dr. Vrbnjaka 6, Rakičan, Murska Sobota, in sicer za namen odgovora na vaše vprašanje oz. poizvedbo (naš zakoniti interes). Vaše osebne podatke bomo hranili do zaključka naše komunikacije, nato jih bomo izbrisali. Že med samo komunikacijo lahko zahtevate, da vaše osebne podatke prenehamo obdelovati. Več informacij se lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.
Pošlji
AACI-EN-15224
Certifikat Družini prijazno podjetje
Naložba v vašo prihodnost