Pljučni oddelek

Na Pljučnem oddelku zdravimo paciente s pljučno simptomatiko. V sklopu oddelka imamo splošno pulmološko ambulanto, alergološko ambulanto, ambulanto za difuzije in bronhoskopsko ambulanto. Izvajamo tudi testiranja za motnje dihanja med spanjem.

Na oddelku dajemo velik poudarek zdravstvenovzgojnemu delu s pacienti. Individualno izvajamo šolo astme in šolo KOPB (kronično obstruktivna pljučna bolezen). Na oddelku izvajamo tudi individualno zdravstveno vzgojo s pacienti in svojci pri tuberkuloznih pacientih ter s pacienti, ki so na trajnem zdravljenju s kisikom na domu.

Seznam zdravstvenih delavcev

Razpored oddelka:
Čakalne dobe
oddelka
Naše čakalne dobe

Zaradi obvladovanja epidemije covida-19 in zagotavljanja neodložljive zdravstvene obravnave pacientov obstaja možnost, da zdravstvene storitve ne bomo mogli zagotoviti v okviru pričakovanih čakalnih dob, ki jih objavljamo.

Kontakt
Pljučni oddelek: 02 512 35 63
Vodstvo
Simona Slaček Kovšca
dr. med., spec. pulmolog
Predstojnica pljučnega oddelka
Natalija Vičar
mag. zdr. nege
Glavna medicinska sestra

Kontakt

Splošna bolnišnica Murska Sobota

Rakičan, Ulica dr. Vrbnjaka 6, Sl - 9000 Murska Sobota
E: info at-no-spam sb-ms dot-no-spam si

Vaše osebne podatke bo na podlagi zakonitega interesa (komuniciranje s pacienti in javnostjo) uporabila Splošna bolnišnica Murska Sobota, Ulica dr. Vrbnjaka 6, Rakičan, Murska Sobota, in sicer za namen odgovora na vaše vprašanje oz. poizvedbo (naš zakoniti interes). Vaše osebne podatke bomo hranili do zaključka naše komunikacije, nato jih bomo izbrisali. Že med samo komunikacijo lahko zahtevate, da vaše osebne podatke prenehamo obdelovati. Več informacij se lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.
Pošlji
AACI-EN-15224
Certifikat Družini prijazno podjetje
Naložba v vašo prihodnost