Kirurški oddelek

Odsek za žilno kirurgijo

Osnovna dejavnost odseka za žilno kirurgijo je zdravljenje bolnikov z žilnim obolenjem in njihovimi posledicami. Na oddelku zdravimo bolnike z obolenjem ven (kronična venska insuficienca) in arterij (vratnih žil, abdominalne aorte in arterij spodnjih in zgornjih okončin).  Za potrebe odseka za dializo operiramo bolnike, ki potrebujejo arteriovenske fistule za hemodializo. Opravljamo ultrazvočne preglede perifernih žil za potrebe hopitaliziranih bolnikov. V sodelovanju z zaposlenimi na Oddelku za radiologijo izvajamo tudi celovito neinvazivno in invazivno diagnostiko žilnih obolenj (arteriografija, PTA - perkutana transluminarna angiografia).

Najpogostejše operacije odseka za žilno kirurgijo so operacije krčnih žil (endovenske in klasični »striping«), operacije zaradi aterosklerotičnih sprememb arterij spodnjih okončin in vratnih arterij,  operacije anevrizmatskih sprememb arterij spodnjih okončin in abdominalne aorte.

Kontakt 
Kirurški oddelek – drugo nadstropje 02 512 33 15
02 512 33 16
Kirurški oddelek  tretje nadstropje 02 512 33 26
Enota intezivne nege 02 512 33 23
Obiski 
vsak delavnik od 14.00 do 16.30
ob sobotah, nedeljah in praznikih od 14.00 do 16.00
OTROŠKA SOBA od 9.00 do 18.00
KIRURŠKA INTENZIVNA NEGA
vsak dan od 14.00 do 16.00  2 obiskovalca 10 minut
Vodstvo
dr. Radenko Koprivica
dr. med., spec. kirurg
Vodja kirurških dejavnosti
Bojana Jerebic
dipl. m. s., mag. zdr.-soc. manag.
Glavna medicinska sestra Kirurškega oddelka

Kontakt

Splošna bolnišnica Murska Sobota

Rakičan, Ulica dr. Vrbnjaka 6, Sl - 9000 Murska Sobota
E: info at-no-spam sb-ms dot-no-spam si

Vaše osebne podatke bo na podlagi zakonitega interesa (komuniciranje s pacienti in javnostjo) uporabila Splošna bolnišnica Murska Sobota, Ulica dr. Vrbnjaka 6, Rakičan, Murska Sobota, in sicer za namen odgovora na vaše vprašanje oz. poizvedbo (naš zakoniti interes). Vaše osebne podatke bomo hranili do zaključka naše komunikacije, nato jih bomo izbrisali. Že med samo komunikacijo lahko zahtevate, da vaše osebne podatke prenehamo obdelovati. Več informacij se lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.
Pošlji
AACI-EN-15224
Certifikat Družini prijazno podjetje
Naložba v vašo prihodnost