S PLASTENKAMI DO ULTRAZVOČNE NAPRAVE ZA DOJENČKE

06.06.2018

Murskosoboška bolnišnica je prejela ček v višini 3686 evrov za nakup ultrazvočne naprave srca za novorojenčke. Gre za znesek, ki so ga v ozaveščevalno-humanitarni akciji Jaz, ti, mi za Slovenijo – stara plastika za novo življenje, zbrali s prodajo plastenk in mu dodali še izkupiček dražbe majic slovenskih košarkarjev. 

V akciji, ki letos poteka že četrto leto zapored, je sodelovalo 160 slovenskih šol in vrtcev, kjer so zbrali več kot deset tisoč petsto kilogramov odpadnih plastenk PET. Znesek od prodaje plastne in izkupiček od dobrodelne dražbe majic slovenskih košarkarjev pa bodo v soboški bolnišnici namenili za nakup ultrazvočne naprave srca za novorojenčke. Hkrati pa so ob predaji razglasili tudi zmagovalne ustanove pri zbiranju plastenk ter najboljše mlade umetnike v ustvarjalno raziskovalnem natečaju.

Med vrtci in šolami, ki so zbrale največ plastenk na učenca, so se letos najbolj izkazali otroci iz OŠ Dolenjske Toplice, ki so zbrali 10,63 kilograma plastenk na učenca, med desetimi najuspešnejšimi pa sta bili tudi dve iz Pomurja, OŠ Kobilje na 2. mestu, zbrali so 6,82 kilograma plastenk na učenca, in OŠ Fokovci na 10. mestu, zbrali so 1,79 kilograma plastenk na učenca. Podelili so tudi nagrade za ustvarjalno delo posameznikom in skupinam na likovnem in literarnem področju, njihova dela pa so se navezovala na nastajanje, zbiranje, predelavo in recikliranih plastenk PET.  

V vseslovenski akciji sodelujejo društvo Tandem Zagorje, Rdeči križ Slovenije in embalažna shema Dinos DROE Unirec, program EKO šola in revija Bogastvo zdravja ob podpori slovenskih komunalnih podjetij in programa Modra zastava. S to akcijo pa spodbujajo mlade k dobrodelnosti in jih hkrati ozaveščajo o možnostih recikliranja odpadnih plastenk ter opozarjajo na pomen zapiranja snovnih tokov kot enega temeljnih načinov ohranjanja naravnih virov v prihodnje. 

Vir: Vestnik.si

Kontakt

Splošna bolnišnica Murska Sobota

Rakičan, Ulica dr. Vrbnjaka 6, Sl - 9000 Murska Sobota
E: info at-no-spam sb-ms dot-no-spam si

Vaše osebne podatke bo na podlagi zakonitega interesa (komuniciranje s pacienti in javnostjo) uporabila Splošna bolnišnica Murska Sobota, Ulica dr. Vrbnjaka 6, Rakičan, Murska Sobota, in sicer za namen odgovora na vaše vprašanje oz. poizvedbo (naš zakoniti interes). Vaše osebne podatke bomo hranili do zaključka naše komunikacije, nato jih bomo izbrisali. Že med samo komunikacijo lahko zahtevate, da vaše osebne podatke prenehamo obdelovati. Več informacij se lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.
Pošlji
AACI-EN-15224
Certifikat Družini prijazno podjetje
Naložba v vašo prihodnost