PROSTOVOLJCI IZ KUD ŠTEFAN KÜHAR ŽE DVAJSETO LETO NAMENJAJO BOŽIČNI DAN BOLNIKOM V BOLNIŠNICI

13.12.2018

V Splošni bolnišnici Murska Sobota bodo tudi letos pričarali predpraznično vzdušje za zaposlene in paciente. Že dvajseto leto zapovrstjo bodo pevci iz KUD Štefan Kühar Bratonci in prostovoljci Turističnega društva Bratonci božični dan s svojim petjem polepšali bolnikom na vseh bolnišničnih oddelkih. Poleg zdaj že tradicionalnih decembrskih dogodkov bo letos prvič otroke, ki so hospitalizirani na Otroškem oddelku, obiskal Božiček, ki bo posebej zanje priplezal.

Praznične dni mnogi zaradi bolezni ali poškodb preživijo v bolnišnici. Da bi jim polepšali in olajšali ta čas, so v soboški bolnišnici tudi letos pripravili pestro predpraznično dogajanje.

V petek, 14. 12.  bo najmlajše paciente razveselil Božiček, ki bo posebej zanje priplezal, kar bo letos organizirano prvič. V torek, 18. 12., bo otroke, ki so hospitalizirani na Otroškem oddelku razveselil in z darili obdaril še Dedek mraz v organizaciji Vrtca Murska Sobota in ob kulturnem programu Osnovne šole Bakovci. Obisk Dedka mraza se na Otroškem oddelku murskosoboške bolnišnice odvija že več kot dvajset let. Za nadaljevanje predprazničnega vzdušja na Otroškem oddelku bodo poskrbeli še redovnice in vzgojiteljice iz Vrtca Lavra, Evangeličanski pevski zbor in Osnovna šola Beltinci.

Tradicionalni Božični koncert za bolnike, svojce in zaposlene bo v četrtek, 20.12., kjer bodo za delček radosti in predprazničnega veselja poskrbeli pevci in pevke Pevskega zbora Strokovnega društva medicinskih sester, zdravstvenih tehnikov in babic Pomurja ter združenega pevskega zbora Medobčinskega društva slepih in slabovidnih in Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije.

Na božični dan bodo bolnike  na vseh bolnišničnih oddelkih že dvajsetič zapored obiskali pevci iz KUD Štefan Kühar Bratonci, ki se jim zadnja tri leta pridružijo tudi mladi prostovoljci in z božičnimi pesmimi polepšajo Božične praznike bolnikom.

S pripravljenimi dogodki želijo, da njihovi pacienti v tem času začutijo prijeten duh veselih dni. Na ta način jim lajšajo in krajšajo dni, ki jih preživijo v bolnišnici.

Splošna bolnišnica Murska Sobota

Rakičan, Ulica dr. Vrbnjaka 6, Sl - 9000 Murska Sobota
E: info at-no-spam sb-ms dot-no-spam si

Vaše osebne podatke bo na podlagi zakonitega interesa (komuniciranje s pacienti in javnostjo) uporabila Splošna bolnišnica Murska Sobota, Ulica dr. Vrbnjaka 6, Rakičan, Murska Sobota, in sicer za namen odgovora na vaše vprašanje oz. poizvedbo (naš zakoniti interes). Vaše osebne podatke bomo hranili do zaključka naše komunikacije, nato jih bomo izbrisali. Že med samo komunikacijo lahko zahtevate, da vaše osebne podatke prenehamo obdelovati. Več informacij se lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.
Pošlji
AACI-EN-15224