Poziv potencialnim kandidatom za delovno mesto Mladi raziskovalec

28.06.2018

Na razpisu »Javni razpis za izbor mentorjev novim mladim raziskovalcem za leto 2018 – pilotni razpis za MR+«, ki ga je objavila Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS) je prof. dr. Mitja Lainščak, dr. med. bil izbran kot mentor mlademu raziskovalcu na področju Klinična medicina.

V Splošni bolnišnici Murska Sobota, ki je mentorjeva raziskovalna organizacija, bomo v kratkem pripravili razpis za delovno mesto Mladi raziskovalec, ki bo z delom pričel predvidoma 1. 10. 2018. Do 1. 9. 2018 moramo ARRS sporočiti ime izbranega kandidata ali kandidatke.

Mladi raziskovalec bo deloval na Internem oddelku in se vključeval v raziskovalno dejavnost bolnišnice. Mentorjevi temeljni raziskovalni področji sta Srce in ožilje ter Javno zdravje, izbrani kandidat pa bo raziskoval na področju kroničnih bolezni, kjer se bo lahko usmeril v eno ali več podpodročij: epidemiologija, metabolizem in metabolične spremembe, mišica in telesna zmogljivost, sočasna obolenja. Eden od primerov multidisciplinarnega raziskovanja in povezovanja več področij so raziskave glede statusa železa pri bolnikih s kroničnimi boleznimi, kjer imamo premalo podatkov o epidemiologiji in kliničnem pomenu za več kroničnih bolezni. Prav tako ni raziskano, kakšni so učinki zdravljenja pomanjkanja železa. Določeno obdobje raziskovalnega dela bo kandidat lahko izvedel v tujini pri eni izmed partnerskih organizacij, s katerimi mentor in raziskovalna organizacija že sodelujeta.

Pričakujemo prijave kandidatov z diplomo zdravstvenih ali sorodnih ved (splošna medicina, zdravstvena nega, farmacija, fizioterapija, kineziologija, šport, …), enakovredno pa bomo obravnavali tudi prijave kandidatov iz ostalih komplementarnih ved.

Kandidatom svetujemo, da se seznanijo z osnovnimi pogoji razpisa, ki so objavljeni na spletni strani ARRS na naslednji povezavi (112.-119. člen): http://www.arrs.gov.si/sl/akti/18/prav-sof-ocen-sprem-razisk-dej-jan2018.asp

Kandidati lahko svoj interes za delovno mesto izkažejo pri mentorju (mitja.lainscak@guest.arnes.si), kjer bodo dobili tudi več informacij o raziskovalnem delu in razpisu.

Splošna bolnišnica Murska Sobota

Rakičan, Ulica dr. Vrbnjaka 6, Sl - 9000 Murska Sobota
E: info at-no-spam sb-ms dot-no-spam si

Vaše osebne podatke bo na podlagi zakonitega interesa (komuniciranje s pacienti in javnostjo) uporabila Splošna bolnišnica Murska Sobota, Ulica dr. Vrbnjaka 6, Rakičan, Murska Sobota, in sicer za namen odgovora na vaše vprašanje oz. poizvedbo (naš zakoniti interes). Vaše osebne podatke bomo hranili do zaključka naše komunikacije, nato jih bomo izbrisali. Že med samo komunikacijo lahko zahtevate, da vaše osebne podatke prenehamo obdelovati. Več informacij se lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.
Pošlji
AACI-EN-15224