Izvajanja zdravstvenih pregledov in posegov v specialistično ambulantni dejavnosti v spremenjenih pogojih dela zaradi pojava SARS-CoV (COVID-19)

06.07.2020

Vsi pacienti, ki bodo v prihodnjih dneh prihajali v specialistične ambulante (nenujne zdravstvene preglede) po novem ne bomo več telefonsko klicali zaradi epidemiološke poizvedbe, ampak bodo ob vabilu dobili vprašalnik z vprašanji o znakih/simptomih, ki bi lahko kazali na okužbo z novim koronavirusom.

Vprašalnik za epidemiološko poizvedbo za koronavirusom (COVID-19) bodo morali izpolniti en dan pred napovedanim terminom zdravstvene obravnave in resničnost svojih navedb potrditi s podpisom. Ob tem vas moramo seznaniti, da z navajanjem neresničnih podatkov lahko ogrožate druge paciente ali osebje in ste v skladu z Zakonom o nalezljivih boleznih lahko kaznovani.

Vprašalnik za epidemiološko poizvedbo za koronavirusom (COVID-19) je dostopen na spodnji povezavi in si ga lahko natisnejo in izpolnjenega prinesejo na pregled. Vstop v bolnišnico bo mogoč samo v primeru, da bodo vsi odgovori na vprašalniku negativni. V primeru vsaj enega pozitivnega odgovora, pokličejo na telefonsko številko (02) 5123 730 da dobijo nov termin.

Pacienti, ki ob prihodu s seboj ne bodo imeli izpolnjenega vprašalnika, v bolnišnico ne bodo mogli vstopiti.

Ob vstopu v bolnišnico (samo na vstopnih mestih) bo izpolnjeni vprašalnik še enkrat preverilo zdravstveno osebje.

Zaradi zagotavljanja varnosti vas prosimo, da se ob prihodu v bolnišnico držite navodil in upoštevate nasvete zaposlenih.

Na specialistični pregled pridejo največ 15 minut pred naročenim terminom oziroma določeni uri z zaščitno masko, ki si jo zagotovijo in nadenejo že pred vstopom v samo bolnišnico. Če je možno, na pregled pridite sami, brez spremljevalcev.

Zahvaljujemo se vam za vaše razumevanje in upoštevanje navodil!

 

Kontakt

Splošna bolnišnica Murska Sobota

Rakičan, Ulica dr. Vrbnjaka 6, Sl - 9000 Murska Sobota
E: info at-no-spam sb-ms dot-no-spam si

Vaše osebne podatke bo na podlagi zakonitega interesa (komuniciranje s pacienti in javnostjo) uporabila Splošna bolnišnica Murska Sobota, Ulica dr. Vrbnjaka 6, Rakičan, Murska Sobota, in sicer za namen odgovora na vaše vprašanje oz. poizvedbo (naš zakoniti interes). Vaše osebne podatke bomo hranili do zaključka naše komunikacije, nato jih bomo izbrisali. Že med samo komunikacijo lahko zahtevate, da vaše osebne podatke prenehamo obdelovati. Več informacij se lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.
Pošlji
AACI-EN-15224
Certifikat Družini prijazno podjetje
Naložba v vašo prihodnost