Dobro sodelovanje za višjo strokovnost

11.05.2015

V petek 8. maja ob petih zjutraj je bila pri 62 letni bolnici naše bolnišnice rekanalizirana bazilarna arterija - glavna arterija, ki prehranjuje male možgane, možgansko deblo in pons ter centralne globoke centre velikih možganov. Pri zapori te arterije nastopi obsežna možganska kap brez možnosti preživetja. Če arterijo pravočasno ponovno odpremo in odstranimo strdek, damo možnost bolniku da preživi.

Prvič se je zgodilo, da je bila bolnica s takšno možgansko kapjo pravočasno premeščena iz navidez oddaljene SB Murska Sobota v UKC Ljubljana. Na podlagi konzultacije med dežurno radiologinjo v SB Murska Sobota prim.asist.dr. Marijo Šantl dr.med.spec. in dežurnim intervencijskim nevroradiologom na UKC Ljubljana mag. Zoranom Miloševičem, dr.med.spec. je bilo rešeno življenje 62 letne prekmurske bolnice.

Pri možganski kapi je čas zlato, pa ne samo čas tudi strokovnost, požrtvovalnost in dobra komunikacija.

Kljub temu, da imamo dokaj utečene povezave med bolnišnicami, pa je potrebno na podlagi tega primera premisliti, kako podobno pomagati bodočim bolnikom z možgansko kapjo iz naše regije.

Prim.asist.Daniel Grabar, dr.med.spec.anest.

Strokovni direktor

Kontakt

Splošna bolnišnica Murska Sobota

Rakičan, Ulica dr. Vrbnjaka 6, Sl - 9000 Murska Sobota
E: info at-no-spam sb-ms dot-no-spam si

Vaše osebne podatke bo na podlagi zakonitega interesa (komuniciranje s pacienti in javnostjo) uporabila Splošna bolnišnica Murska Sobota, Ulica dr. Vrbnjaka 6, Rakičan, Murska Sobota, in sicer za namen odgovora na vaše vprašanje oz. poizvedbo (naš zakoniti interes). Vaše osebne podatke bomo hranili do zaključka naše komunikacije, nato jih bomo izbrisali. Že med samo komunikacijo lahko zahtevate, da vaše osebne podatke prenehamo obdelovati. Več informacij se lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.
Pošlji
AACI-EN-15224
Certifikat Družini prijazno podjetje
Naložba v vašo prihodnost