17. tekmovanje slikopleskarjev Slovenije

26.11.2015

Petek, 27. novembra 2015 - HUMANITARNA PRIREDITEV PLESKANJA 3. NADSTROPJA KIRUŠKEGA ODDELKA

V enem dnevu bo tako 106 mojstrov slikopleskarjev in posameznikov iz humanitarnih skupin prepleskalo 2500 kvadratnih metrov zidnih in drugih površin v tretjem nadstropju te bolnišnice. V 16 enako velikih bolniških sobah bo tekmovalo 32 slikopleskarjev, med njimi pa bo letos kar 5 skupin slikopleskarjev iz tujine, več kot 40 prostovoljcev pa bodo razporedili v humanitarne skupine, ki se bodo lotile pleskanja hodnikov, kabinetov in drugih pomožnih prostorov. Mojstrom se bo v humanitarni akciji pridružilo še 15 dijakov dveh srednjih strokovnih šol iz Kranja in Maribora, ki se izobražujejo za poklic slikopleskarja.

Organizacijski odbor tekmovanja vodi predsednik Branko Goričan, ki je idejni oče te odmevne akcije. Veseli nas, da se nam bodo pridružili tudi pomurski župani ter minister za gospodarstvo, ki ga bo na ogled prostorov popeljal Branko Meh, predsednik OZS, vsak s svojim valjčkom ali čopičem pa bosta simbolično tudi sama prepleskala del zidov te bolnišnice. Seveda te aktivnosti vključujejo tudi mešanje barv v predpisanih barvnih odtenkih, ki so jih za podlago delu vseh slikopleskarjev za obnovo prostorov centra pripravili arhitekti iz družbe JUB.

In kakšen je dnevni urnik?

Slikopleskarji se bodo ob 7.00 zbrali v pritličju ustanove, kjer jih bo najprej nagovoril direktor Bojan Korošec, zatem pa še predsednik OO tekmovanja, Branko Goričan. Tekmovalci bodo po žrebu začeli z delom v bolniških sobah ob 8.00, prav tako humanitarni slikopleskarji na hodnikih in v drugih pomožnih prostorih. Vsi bodo z deli zaključili predvidoma ob 16.00. Kosilo je v dveh izmeničnih skupinah predvideno v času od 12. do 13.ure. Razglasitev rezultatov tekmovanja OZS bo potekala na zaključni večerni prireditvi v prostorih bolnišnice, s pričetkom ob 16.30 uri.

Ob 11. uri bo v eni izmed sob Kirurškega oddelka 3. nadstropja Tiskovna konferenca.

Kaj vse morajo slikopleskarji tekmovalci postoriti?

Pri obdelavi sten in stropov bodo morali tekmovalci najprej zaščititi tla, podboje in okenske okvirje, zatem pa obdelati razpoke, zbrusiti površine ter premazati podloge sten, stropov in radiatorjev. Sledi priprava barve ustrezne viskoznosti v zahtevanem odtenku ter nanos premazainpo končanju del še dokončno čiščenje prostora. Obdelati bodo morali tudi vratni podboj, kar vključuje struganje in brušenje, kitanje, ponovno brušenje in lakiranje. Tekmovalce bo ocenjevala 6-članska komisija, pri tem pa bo k oceni doprinesla tudi urejenost in prepoznavnost delavcev v njihovi delovni opremi ter njihov pristop k delu.

Zaključna slovesnost

Vsi udeleženci bodo prejeli priznanja organizatorja OZS in ustanove, kjer tekmovanje poteka, med tekmovalci pa bodo na sklepni slovesnosti v večnamenski dvorani bolnišnice razglasili najboljše tri ekipe, ki bodo prejele tudi pokale in vrednostne nagrade glavnega sponzorja, družbe JUB. Rezultati 17. tekmovanja slikopleskarjev bodo tako znani že ob 19.30 uri.

V kulturnem programu bodo nastopili Glasbena šola Jama in etno skupina "Gorički Klantoš". Moderator večerne prireditve bo Bojan Rajk.

Kontakt

Splošna bolnišnica Murska Sobota

Rakičan, Ulica dr. Vrbnjaka 6, Sl - 9000 Murska Sobota
E: info at-no-spam sb-ms dot-no-spam si

Vaše osebne podatke bo na podlagi zakonitega interesa (komuniciranje s pacienti in javnostjo) uporabila Splošna bolnišnica Murska Sobota, Ulica dr. Vrbnjaka 6, Rakičan, Murska Sobota, in sicer za namen odgovora na vaše vprašanje oz. poizvedbo (naš zakoniti interes). Vaše osebne podatke bomo hranili do zaključka naše komunikacije, nato jih bomo izbrisali. Že med samo komunikacijo lahko zahtevate, da vaše osebne podatke prenehamo obdelovati. Več informacij se lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.
Pošlji
AACI-EN-15224
Certifikat Družini prijazno podjetje
Naložba v vašo prihodnost