V SOBOŠKI BOLNIŠNICI ŠE DODATNIH 25 POSTELJ ZA ZDRAVLJENJE BOLNIKOV S COVIDOM-19

15.11.2021

V Splošni bolnišnici Murska Sobota smo danes odprli še eno dodatno enoto za zdravljenje bolnikov s covidom-19 na Pljučnem oddelku, ki bo lahko sprejela dodatnih 25 bolnikov.V bolnišnici trenutno zdravimo 85 bolnikov s covidom-19, od tega 18 v intenzivni enoti.

Glede na stalen porast števila bolnikov, obolelih s covidom, smo po navodilu Ministrstva za zdravje dolžni zagotoviti 76 postelj za bolnike z akutno boleznijo in 18 postelj za intenzivno zdravljenje. V skladu s tem smo odprli dodatno enoto na Pljučnem oddelku, kjer že zdravimo 10 bolnikov s covidom. Danes imamo na oddelku za bolnike s covidom 67 hospitaliziranih, na intenzivni enoti pa še 18 pacientov.

Kadrovsko pomoč smo že dobili iz Psihiatrične bolnišnice Ormož (3 diplomirane medicinske sestre) in zdravstvenega doma Murska Sobota (2 diplomirani medicinski sestri), dodatno pomoč so nam obljubili še iz zdravstvenih domov Ljutomer in Lendava, ko jim bodo to dopuščale razmere, saj tudi njih zaradi epidemičnih razmer pestijo težave s kadrom.

Vstop v bolnišnico je mogoč samo na vstopnih točkah ob izpolnjenem pogoju PCT, preverjamo ga z uporabo programa za skeniranje kode QR ob predložitvi osebnega dokumenta. Od 8. 11. 2021 so vsi hitri antigenski testi znova brezplačni za vse, testiramo vsak delovni dan med 7. in 17. uro v zabojniku pred urgentnim centrom.

Od 4. novembra so v bolnišnici odpovedani vsi nenujni posegi, od jutri pa bomo opravljali zdravstvene storitve samo s stopnjo nujno. Ambulantne storitve do nadaljnjega potekajo nemoteno, prav tako obravnavamo rakasta obolenja, stanja v zvezi z nosečnostjo, porodom, vse novorojence in otroke. Paciente, pri katerih storitve ne bo mogoče izvesti, bo o spremembi obveščala naša naročniška služba po telefonu ali s sporočili SMS.

Obiski so na vseh oddelkih še naprej prepovedani, razen iz pietetnih razlogov. Dovoljena je prisotnost partnerja pri porodu ob izpolnjevanju pogoja PCT.

Prebivalce Pomurja znova pozivamo, da ravnajo odgovorno, upoštevajo vse preventivne ukrepe ter se cepijo proti covidu-19.

Obenem poudarjamo, da glede na skrajno resne razmere v naši bolnišnici in v celotni državi, ko je slovenski zdravstveni sistem na robu zloma, od slehernega posameznika pričakujemo, da z vso energijo in ravnanjem prispeva, da bodo hudi časi zaradi covida čim prej za nami.

 

Vodstvo bolnišnice

 

 

Kontakt

Splošna bolnišnica Murska Sobota

Rakičan, Ulica dr. Vrbnjaka 6, Sl - 9000 Murska Sobota
E: info at-no-spam sb-ms dot-no-spam si

Vaše osebne podatke bo na podlagi zakonitega interesa (komuniciranje s pacienti in javnostjo) uporabila Splošna bolnišnica Murska Sobota, Ulica dr. Vrbnjaka 6, Rakičan, Murska Sobota, in sicer za namen odgovora na vaše vprašanje oz. poizvedbo (naš zakoniti interes). Vaše osebne podatke bomo hranili do zaključka naše komunikacije, nato jih bomo izbrisali. Že med samo komunikacijo lahko zahtevate, da vaše osebne podatke prenehamo obdelovati. Več informacij se lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.
Pošlji
AACI-EN-15224
Certifikat Družini prijazno podjetje
Naložba v vašo prihodnost