Obisk zdravstvene delegacije iz Kosova v murskosoboški bolnišnici

29.03.2017

Splošna bolnišnica Murska Sobota kot mentor v "Health Support Programme in Kosovo - Phase II"

Murska Sobota, 29. marec – 27. in 28. marca 2017 je Splošna bolnišnica Murska Sobota gostila predstavnike zdravstvenih institucij in organizacij iz Kosova, med njimi je bil tudi dr. Imet Rrahmani, minister za zdravje Republike Kosovo. Obisk je bil namenjen vzpostavitvi mednarodnega sodelovanja v okviru projekta, ki poteka pod okriljem luksemburške vlade. 

Splošna bolnišnica Murska Sobota je bila med slovenskimi bolnišnicami izbrana na podlagi dosedanjih uspešnih rezultatov in razvoja v preteklih letih. Do sodelovanja je prišlo na podlagi priporočila soboške bolnišnice s strani nekdanjega državnega sekretarja in ministra za zdravje, Dorjana Marušiča, sedanjega člana visoke svetovalne skupine EU komisarja za zdravje. Soboška bolnišnica bo tako mentor Splošni bolnišnici Gjilan iz Kosova v procesu vzpostavljanja sistema kakovosti in pridobitvi mednarodne akreditacije.

V okviru dvodnevnega obiska, ki so se ga poleg kosovskega ministra za zdravje udeležili še direktor Univerzitetnega kliničnega centra Kosovo in direktor Splošne bolnišnice Gjilan s sodelavci, je bil predstavljen način dela in organizacija Internega oddelka, Kirurškega oddelka, Ginekološko-porodniškega oddelka, Otroškega oddelka, Oddelka za perioperativno medicino, sistem vzpostavitve, vodenja in upravljanja kakovosti v Splošni bolnišnici Murska Sobota in pridobitev ISO standarda ter mednarodnih akreditacij. 

V maju 2017 bo vodstvo murskosoboške bolnišnice odpotovalo na Kosovo, kjer bodo dokončno definirani vsebinski in drugi pogoji sodelovanja. Tako bo soboška bolnišnica poleg ene izmed luksemburških bolnišnic prihodnja 4 leta sodelovala s Splošno bolnišnico Gjilan in s tem pomembno prispevala tudi k razvoju zdravstva na Kosovu.

Kontakt

Splošna bolnišnica Murska Sobota

Rakičan, Ulica dr. Vrbnjaka 6, Sl - 9000 Murska Sobota
E: info at-no-spam sb-ms dot-no-spam si

Vaše osebne podatke bo na podlagi zakonitega interesa (komuniciranje s pacienti in javnostjo) uporabila Splošna bolnišnica Murska Sobota, Ulica dr. Vrbnjaka 6, Rakičan, Murska Sobota, in sicer za namen odgovora na vaše vprašanje oz. poizvedbo (naš zakoniti interes). Vaše osebne podatke bomo hranili do zaključka naše komunikacije, nato jih bomo izbrisali. Že med samo komunikacijo lahko zahtevate, da vaše osebne podatke prenehamo obdelovati. Več informacij se lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.
Pošlji
AACI-EN-15224
Certifikat Družini prijazno podjetje
Naložba v vašo prihodnost