Druga kontrolna presoja po mednarodnem standardu za zdravstvene organizacije - AACI v Splošni bolnišnici Murska Sobota

19.05.2017

Murska Sobota, 19. maj - 15.  in 16. maja je v Splošni bolnišnici Murska Sobota potekala druga kontrolna presoja po mednarodnem standardu za zdravstvene organizacije AACI (American Accreditation Commission International), standardu ISO 9001:2008 in EN 15224. Prve splošne ocene presojevalcev so bile dobre, pisno poročilo presoje pa bo murskosoboška bolnišnica prejela v desetih dneh. 

Presojo so izvedli zunanji presojevalci AACI-ja, spremljali so jih tudi opazovalci, med njimi je bil tudi državni sekretar Ministrstva za zdravje Republike Hrvaške. Področja, ki so jih presojali so bila: klinično okolje oziroma presoja oskrbe pacientov, fizično okolje in sistem vodenja kakovosti. V skladu z načrtom presoje so presojevalci obiskali oddelke in službe in se seznanili s procesi v bolnišnici ter opravili razgovore z zaposlenimi in pacienti. Prav tako so proučili zapise, politike, postopke in ukrepe iz prejšnjih presoj. 

Pisno poročilo presoje bo murskosoboška bolnišnica prejela v desetih dneh. Temu pa bo sledil akcijski načrt z ukrepi v smislu odpravljanja neskladij na področju kakovosti in varnosti.

Prva splošna ocena presojevalcev je bila dobra, pri čemer je bila večina področij prepoznanih kot odličnih, nekatera pa so potrebna izboljšav. Sama presoja je potekala v sproščenem in svetovalnem vzdušju.

Kontakt

Splošna bolnišnica Murska Sobota

Rakičan, Ulica dr. Vrbnjaka 6, Sl - 9000 Murska Sobota
E: info at-no-spam sb-ms dot-no-spam si

Vaše osebne podatke bo na podlagi zakonitega interesa (komuniciranje s pacienti in javnostjo) uporabila Splošna bolnišnica Murska Sobota, Ulica dr. Vrbnjaka 6, Rakičan, Murska Sobota, in sicer za namen odgovora na vaše vprašanje oz. poizvedbo (naš zakoniti interes). Vaše osebne podatke bomo hranili do zaključka naše komunikacije, nato jih bomo izbrisali. Že med samo komunikacijo lahko zahtevate, da vaše osebne podatke prenehamo obdelovati. Več informacij se lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.
Pošlji
AACI-EN-15224
Certifikat Družini prijazno podjetje
Naložba v vašo prihodnost