Delovanje Splošne bolnišnice Murska Sobota v času stavke Sindikata FIDES

15.01.2024

Delo v Splošni bolnišnici Murska Sobota bo od 15. januarja 2024 do preklica stavke, potekalo v skladu z zakonsko določenimi pravili za delo v času stavke. Pacienti, ki v napovedanem terminu zdravstvene storitve zaradi stavke ne bodo mogli opraviti, bodo o tem osebno obveščeni. Vsi ostali pacienti, ki imajo v času stavke termin za obravnavo v bolnišnici in jih naše osebje ne bo kontaktiralo, bodo obravnavani. V primeru, da njihova obravnava ne sodi med zakonsko obvezne, bodo po triažnem pregledu v ambulanti dobili informacijo o novem terminu obravnave. Organizacija dela bo prilagojena stavkovnim zahtevam Sindikata FIDES, zato bo v času stavke prihajalo do časovnih zamikov v obravnavi pacientov. Pacientom se za nevšečnosti vnaprej opravičujemo in jih prosimo za strpnost in razumevanje.

Zagotovljeno bo izvajanje tistih zdravstvenih storitev, katerih opustitev bi v kratkem času vodila v nepopravljivo hudo okvaro zdravja ali v smrt, zlasti pa:

  1. Zdravljenje vročinski stanj in infekcij,
  2. zdravljenje poškodb in zastrupitev,
  3. zdravljenje kroničnih bolezni, če bi njihova opustitev neposredno povzročila poslabšanje zdravstvenega stanja, invalidnost, druge trajne okvare zdravja ali smrt,
  4. druge storitve nujne zdravniške pomoči,
  5. opravljanje triažnih pregledov,
  6. predpisovanje zdravil in pripomočkov za zdravljenje stanj iz prejšnjih točk.

Poleg tega bodo zagotovljene tudi vse zdravstvene storitve za otroke do 18. leta starosti ter bolnike, starejše od 65 let, vse zdravstvene storitve v zvezi z nosečnostjo in porodom, zdravljenje onkoloških bolnikov ter ukrepi za preprečevanje in obvladovanje nalezljivih bolezni.

Vodstvo bolnišnice

Kontakt

Splošna bolnišnica Murska Sobota

Rakičan, Ulica dr. Vrbnjaka 6, Sl - 9000 Murska Sobota

Splošne informacije:
info at-no-spam sb-ms dot-no-spam si

Informacije o čakalnih dobah in naročanju:
narocila at-no-spam sb-ms dot-no-spam si

Izberite katere informacije vas zanimajo:*
Vaše osebne podatke bo na podlagi zakonitega interesa (komuniciranje s pacienti in javnostjo) uporabila Splošna bolnišnica Murska Sobota, Ulica dr. Vrbnjaka 6, Rakičan, Murska Sobota, in sicer za namen odgovora na vaše vprašanje oz. poizvedbo (naš zakoniti interes). Vaše osebne podatke bomo hranili do zaključka naše komunikacije, nato jih bomo izbrisali. Že med samo komunikacijo lahko zahtevate, da vaše osebne podatke prenehamo obdelovati. Več informacij se lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.
Pošlji
AACI-EN-15224
Certifikat Družini prijazno podjetje
Naložba v vašo prihodnost