DAN ODPRTIH VRAT GINEKOLOŠKO-PORODNIŠKEGA ODELKA V SPLOŠNI BOLNIŠNICI MURSKA SOBOTA

09.05.2019

 

Murska Sobota, 9. maj - V murskosoboški bolnišnici so mednarodni dan medicinskih sester in babic včeraj obeležili z dnevom odprtih vrat Ginekološko-porodniškega oddelka. Sodobna oprema, visoka strokovnost obravnave in storitev ter majhnost oddelka kot prednost omogočajo individualnejšo obravnavo pacientk in posledično njihovo večje zadovoljstvo

Ob minulem mednarodnem dnevu babic in prihajajočem mednarodnem dnevu medicinskih sester so v soboški bolnišnici pripravili pester izbor aktivnosti.  Včeraj  med 13. in 16. uro so oboje obeležili z dnevom odprtih vrat Ginekološko-porodniškega oddelka, kjer so poleg dejavnosti oddelka še podrobneje predstavili dojenje, urodinamiko, samopregledovanje dojk, vaje za krepitev mišic medeničnega dna, HPV, Nifty test, pregled nuhalne svetline in porod v vodi, možen je bil tudi ogled porodnega bloka. Ogled porodnišnice je sicer možen tudi vsako soboto v mesecu v dopoldanskem času med 10. in 12. uro, ko vas bo babica pospremila od sprejema, skozi porodni blok in porodni oddelek. Takrat lahko dobite odgovore na še nerazjasnjena vprašanja, spoznate osebje ter zaupate vaše želje glede poroda.

Ginekološko-porodniški oddelek soboške bolnišnice opravlja hospitalno dejavnost s področja ginekologije in porodništva za pomursko regijo na sekundarni ravni, specialistično ambulantno dejavnost za področje ginekologije in porodništva ter dispanzerske dejavnosti. Pacientke prihajajo tudi iz drugih regij. Oddelek se deli na dva odseka: za ginekologijo in za porodništvo.

Murskosoboška porodnišnica  ima že od leta 2001 naziv »Novorojencu prijazna porodnišnica« in od takrat izvajajo polni  »Rooming-in« (mamice tri ure po prihodu iz porodne sobe sobivajo s svojim novorojenčkom 24 ur). Letno se rodi med 850 in 900 otrok. Porodnicam so na voljo 4 sodobno opremljene porodne sobe, dve sta opremljeni za alternativno rojevanje, možen je tudi porod v vodi. Lajšanje porodne bolečine z epiduralno analgezijo je brezplačno in dostopno 24 ur na dan. Na porodnem oddelku so porodnicam na voljo dvoposteljne sobe in nadstandarna soba, ki omogoča stalno prisotnost in sobivanje partnerja. Prizadevajo si, da so porodnice v sobi nastanjene same, v kolikor to dopuščajo prostorske zmožnosti. Svojo majhnost izkoriščajo kot prednost, saj lahko pacientkam zagotavljajo individualnejšo obravnavo in pristop, pogosto sta pri porodu ene porodnice prisotni dve babici. Predstojnik Ginekološko-porodniškega oddelka soboške bolnišnice Peter Janko je poleg predstavitve oddelka v svojem pozdravnem nagovoru poudaril, da si vsi zaposleni v največji meri prizadevajo za visoko strokovno in varno obravnavo pacientk.

Visoka strokovna in kakovostna obravnava porodnic, za katero si prizadeva vse osebje Ginekološko-porodniškega oddelka je bila dve leti zapored prepoznana tudi s strani Zdravniške zbornice, saj je porodnišnica dobila najvišjo strokovno oceno v okviru programa spremljanja kakovosti zdravja v državi.

 

AACI-EN-15224
Certifikat Družini prijazno podjetje
Naložba v vašo prihodnost