11. Multidisciplinarna izobraževalna šola za strokovno javnost »SUHO OKO JE BOLEZEN«

16.06.2017

Murska Sobota, 16. junij - Sindrom suhega očesa je ena najpogostejših očesnih bolezni in najpogostejših vzrokov, da se ljudje odločijo za očesni pregled.  Veliko ljudi se srečuje z občutkom suhosti očesa ali pretiranim solzenjem, pa temu ne namenijo dovolj pozornosti. Blažje težave lahko omilijo ljudje sami, pri resnejših je potrebna pomoč očesnega zdravnika. Očesni oddelek Splošne bolnišnice Murska Sobota v sodelovanju s Pomurskim zdravniškim društvom in Strokovnim društvom medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Pomurja v sredo, 21. junija organizira že 11. izobraževalno šolo o tovrstni problematiki. 

Suhe oči so multifaktorska bolezen solz in očesne površine, ki se kaže s simptomi neugodja, motnjami vida in nestabilnim solznim filmom. Pojavnost bolezni se s staranjem prebivalstva in sodobnim načinom življenja še povečuje. Svoj delež prispevajo tudi vsakodnevni dejavniki, kot so suh in klimatiziran zrak, zakajenost prostorov, cvetni prah, umazanija, uporaba kontaktnih leč, delo pred računalniškim zaslonom.  

Očesni zdravnik bolniku po anamnezi, kliničnem pregledu in različnih diagnostičnih testih pojasni, za kakšno bolezen gre, kakšni so načini zdravljenja in kaj lahko bolnik pričakuje. To ni bolezen, ki bi jo lahko ozdravili, lahko pa se zdravi in poskuša omiliti težave v vsakdanjem življenju.

Na 11. Multidisciplinarni izobraževalni šoli za strokovno javnost »Suho oko je bolezen«, ki jo v sredo, 21. junija, v Termah Vivat, v Moravskih Toplicah organizirajo Očesni oddelek SB MS, Pomursko zdravniško društvo in Strokovno društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Pomurja, bo bolezen predstavljena iz različnih perspektiv zdravniške stroke in zdravstvene nege. Več o programu lahko preberete na spletni strani SB MS.

Program

Kontakt

Splošna bolnišnica Murska Sobota

Rakičan, Ulica dr. Vrbnjaka 6, Sl - 9000 Murska Sobota
E: info at-no-spam sb-ms dot-no-spam si

Vaše osebne podatke bo na podlagi zakonitega interesa (komuniciranje s pacienti in javnostjo) uporabila Splošna bolnišnica Murska Sobota, Ulica dr. Vrbnjaka 6, Rakičan, Murska Sobota, in sicer za namen odgovora na vaše vprašanje oz. poizvedbo (naš zakoniti interes). Vaše osebne podatke bomo hranili do zaključka naše komunikacije, nato jih bomo izbrisali. Že med samo komunikacijo lahko zahtevate, da vaše osebne podatke prenehamo obdelovati. Več informacij se lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.
Pošlji
AACI-EN-15224
Certifikat Družini prijazno podjetje
Naložba v vašo prihodnost