Aktualni dogodki

Novice

NAJSRČNEJŠA MEDICINSKA SESTRA LETA 204

NAJSRČNEJŠA MEDICINSKA SESTRA LETA 204

26.01.2015

 

 

Najsrčnejša medicinska sestra leta 2014 je postala Irena Nerad iz Splošne bolnišnice v Murski Soboti. Gospa Irena se je upokojila ravno s prvim januarjem letošnjega leta, zato je podeljeno priznanje zanjo še toliko bolj posebno. »Prijazna, strokovna, požrtvovalna, vedno nasmejana, rada skoči na pomoč,« so zapisali bralci in bralke, ki so glasovali zanjo. »Je zaklad znanja, ki ga z modrostjo prenaša na sodelavce, pomirjujoča in prijazna oseba do svojih pacientov in njihovih svojcev.« Več kot očitno so nanjo ponosni ne le pacienti, pač pa tudi sodelavci.

Vir: revija Zdravje

To je uspeh na  katerega smo v bolnišnici zelo ponosni. Leta 2009 je bila kot najsrčnejša babica izbrana Hedvika Koler, leta 2012 je bila izbrana najsrčnejša medicinska sestra v slovenskem prostoru Marija Kohek, dipl.m.s., certificirana managerka  kliničnih tveganj.   V letošnjem letu pa si je ta naziv prislužila Irena Nerad.

V imenu vodstva in zaposlenih v Splošni bolnišnici ji iskreno čestitamo in ji želimo vse dobro v zasluženem pokoju.

 


PREPOVED OBISKOV

14.01.2015

 

Zaradi pojava gripe so prepovedani obiski na vseh hospitalnih oddelkih  Splošne bolnišnice Murska Sobota.

 Ukrep začne veljati danes in velja do preklica.

 Vljudno prosimo za razumevanje.


NAJ POMURKA LETA 2014

NAJ POMURKA LETA 2014

06.01.2015

Metka Lipič Baligač, magistra zdravstvene nege, pomočnica direktorja za področje zdravstvene nege v Splošni bolnišnici Murska Sobota,  je po izboru bralcev Vestnika in poslušalcev Murskega vala bila izbrana za  naj Pomurko leta 2014. Je dobitnica zlatega znaka za pomembne dosežke na področju zdravstvene nege. V bolnišnici je zaslužna za pridobitev mednarodnega standarda NIAHO – DIAS, sodelovala je pri vzpostavitvi prostovoljstva v bolnišnici, posebno skrb namenja strokovnemu usposabljanju v zdravstveni negi in prenašanju znanja na mlade. Aktivno sodeluje v številnih projektih. 
 

Za to priznanje ji iskreno čestitamo z željo, da bo še naprej delovala v dobrobit bolnikov in zaposlenih v naši bolnišnici.