Aktualni dogodki

Novice

PREPOVED OBISKOV

14.01.2015

 

Zaradi pojava gripe so prepovedani obiski na vseh hospitalnih oddelkih  Splošne bolnišnice Murska Sobota.

 Ukrep začne veljati danes in velja do preklica.

 Vljudno prosimo za razumevanje.


NAJ POMURKA LETA 2014

NAJ POMURKA LETA 2014

06.01.2015

Metka Lipič Baligač, magistra zdravstvene nege, pomočnica direktorja za področje zdravstvene nege v Splošni bolnišnici Murska Sobota,  je po izboru bralcev Vestnika in poslušalcev Murskega vala bila izbrana za  naj Pomurko leta 2014. Je dobitnica zlatega znaka za pomembne dosežke na področju zdravstvene nege. V bolnišnici je zaslužna za pridobitev mednarodnega standarda NIAHO – DIAS, sodelovala je pri vzpostavitvi prostovoljstva v bolnišnici, posebno skrb namenja strokovnemu usposabljanju v zdravstveni negi in prenašanju znanja na mlade. Aktivno sodeluje v številnih projektih. 
 

Za to priznanje ji iskreno čestitamo z željo, da bo še naprej delovala v dobrobit bolnikov in zaposlenih v naši bolnišnici.


OBISK POMURSKIH POSLANCEV

06.01.2015

 

Z veseljem  smo 5.1.2015  v naši bolnišnici gostili pomurske poslance. Delovni sestanek je bil sklican na našo pobudo z namenom, da predstavimo probleme v zdravstvu. Zdravstvo je potrebno temeljite prenove, zato smo predlagali spremembe na naslednjih področjih, in sicer:

1. Organizacijska oblika delovanja javnih zavodov je preživela, zato je potrebno sprejeti predpise, ki omogočajo upravljanje in vodenje bolnišnic na enak način kot je v podjetjih, ki so v stoodstotni lasti države.

2. Sistem nagrajevanja in zaposlovanja je neučinkovit. Potrebno je omogočiti stimulativno nagrajevanje zaposlenih.

3. Gonilna sila v zdravstvu je kakovost, ki jo je potrebno negovati in dograjevati.

Na koncu delovnega sestanka so pomurski poslanci pogledali izgradnjo urgentnega centra, ki je že v zaključni fazi.

Vodstvo