Aktualni dogodki

Novice

PREPOVED OBISKOV NA INTERNEM, PLJUČNEM IN INFEKCIJSKEM ODDELKU SPLOŠNE BOLNIŠNICE MURSKA SOBOTA

20.02.2014

Ponovno obveščamo,  da smo zaradi povečanega pojavljanja akutnih respiratornih obolenj in razhajanja gripe  prepovedali obiske za predvidoma en teden na internem, pljučnem in infekcijskem oddelku. Na ostalih oddelkih velja omejitev obiskov, ki so dovoljeni  najožjim svojcem največ 2 osebi in za krajši čas.

Prosimo, da se omejitev dosledno upošteva, saj bomo s tem pripomogli, da se respiratorna obolenja ne bodo vnašala v bolnišnico ter se širila med bolniki in zdravstvenimi delavci.

 Omejitev velja do preklica!

 Vodstvo bolnišnice


GRADNJA URGENTNEGA CENTRA

19.02.2014

Z današnjem dnem je  izvajalec MEDICOENGINEERING d.o.o. Prevale 1, 1236 TRZIN uveden v posel  GOI del z intervencijskimi potmi, zunanjo ureditvijo in dobavo ter montažo opreme za URGENTNI CENTER  SB Murska Sobota v okviru projekta "Mreža urgentnih centrov" SKLOP 1. Pogodbena dela morajo biti končana do 31.03.2015.


SVETOVNI DAN BOLNIKOV OBELEŽILI TUDI V SPLOŠNI BOLNIŠNICI MURSKA SOBOTA

12.02.2014

 

Svetovni dan bolnikov, smpo v murskosoboški bolnišnici praznovali v torek 11.  februarja 2014 v kapelici povišanja svetega križa v Splošni bolnišnici Murska Sobota. Sveto mašo je je vodil škof msgr. dr. Peter Štumpf . Pri maši je sodeloval tudi stolni župnik Goran Kuhar. S petjem je sodeloval  cerkveni pevski  zbor  stolne župnije svetega Nikolaja. Dijaki Srednje zdravstvene šole Rakičan so pomagali pri transportu bolnikov v kapelico. Praznovanju se je pridružilo tudi  vodstvo bolnišnice. 

 Prisotne je nagovoril  direktor Bojan Korošec.

 Namen svetovnega dneva bolnikov je ljudi spodbuditi k razmisleku o zdravju, smislu življenja, o smislu trpljenja in smrti. Ta dan je priložnost, da se obudi čut za bolne in trpeče. Da se opozori na povezanost med bolnimi, njihovimi svojci in med nami zdravstvenimi delavci, ki za bolne skrbimo. Da se vsi skupaj zavemo, kako zelo pomembna je poleg zdravstvene oskrbe tudi duhovna oskrba. Ko je kdaj edina opora, ki jo človek, bolnik najde, ko se znajde nemočen v bolniški postelji.